Curs de improvizație și teatru pentru copii

Curs de improvizație și teatru

Acest curs de improvizație și teatru pentru copii pune accent pe dezvoltarea de competențe sociale într-o atmosferă relaxată, cu multă joacă. Aici copiii au ocazia să se exprime, să fie ascultați și acceptați așa cum sunt. Cuvântul cheie al activităților este Echipă.

Info: 0748-239-702     Înscrie-te acum!

Structura cursului

Cursul de improvizație și teatru pentru copii este împărțit în două module:

  • în primul semestru ne axăm pe improvizație, astfel încât să ne obișnuim să acceptăm părerile celorlalți, să fim spontani și să construim pe ideile lor
  • în al doilea semestru echipa de copii crează propria poveste și propriul spectacol de teatru

Teatrul de improvizație, sau pe scurt, improvizația, este o formă a teatrului (adesea comedie) în care tot sau aproape tot ce se întâmplă pe scenă este spontan, nepregătit de dinainte. Dialogul, povestea, acțiunea, personajele sunt create pe loc, pe baza unei sugestii din public, fiind un exercițiu ideal pentru persoane care au nevoie să își dezvolte capacitatea de colabora și de a vorbi în public. Celebra emisiune care a popularizat această formă de teatru este Whose line is it anyway?

A crea împreună un scenariu și a pune în scenă un spectacol presupune multă creativitate, negociere și rezolvare de conflicte. Toți copiii care trec prin acest proces dezvolă multă încredere, curaj și stimă de sine fiindcă piesa fiind creată de ei, într-un fel se joacă pe sine pe scenă.

Cui este destinat acest curs de improvizație și teatru pentru copii?

Orice copil între 7 și 12 ani poate participa. Fie că vrea să își dezvolte spontaneitatea, să capete încredere și să se exprime mai ușor, fie că are foarte multă energie pe care vrea să învețe să o gestioneze, fiecare își găsește locul în grupul nostru.

Ne bucurăm tare mult când descoperim talente, iar micile noastre victorii (pe care le savurăm cel mai mult) sunt abilitățile pe care vedem că și le dezvolă copiii pe parcursul anului.

A fi împreună cu ceilalți și a fi atent la ceilalți, a construi cu ceilalți, a înțelege ce simt personajele și a fi empatic sunt competențe obligatorii. Pe lângă acestea, teatrul este cunoscut și pentru capacitatea de a dezvolta atenția și concentrarea.

Program:

Grupa 5-7 ani – Joi de la 17h – 17:50 la CalendarulMagic pe str Paris nr15

Grupa 7-12 ani Miercuri – începând cu 9 octombrie de la ora 16,15 la 17.15 pe str Pascaly 2-4, în cadrul școlii Elf

Înscrieri curs de improvizație și teatru pentru copii:

Completează formularul de înscriere sau sună la 0748-239-702.

TrainerAdela Hopirtean, psihoterapeut în joc și dramaterapie.

Dacă ești interesat de un Curs de teatru pentru copii în engleză, te poți înscrie Aici.

Te aștept la joacă!


Scroll to Top